Oldalak: 123456>
Hírek - Gépeink ára csökkent!

Gépeink ára csökkent!

Több faipari gépünk ára is csökken 2024.03.01-től év végéig.

Tovább...

Hírek - Kicsi, de hasznos a felsőmaró

Kicsi, de hasznos a felsőmaró

A faiparban használt egyik legkisebb szerszám a felsőmaró. De amilyen kicsi, annyira hasznos lehet. Számos olyan feladat megoldásában lehet a segítségünkre, amit pontosan szinte csak ezzel a géppel tudunk megoldani, ezért minden jól felszerelt barkácsműhelyben megbecsülést érdemel.

Tovább...

Hírek - Profilmaró készletünk frissült!

Profilmaró készletünk frissült!

Mintát kell marni a fába? Profilmaró készletünk (beleértve a párkány- és korlátmarókat is) felfrissült. A legtöbb általunk forgalmazott profil újra kapható, így szinte minden igényt kielégíthetünk.

Tovább...

Hírek - Fanedvesség mérése

Fanedvesség mérése

A faiparban fontos tényező a faanyag nedvességtartalma. A legtöbb faipari műveletet csak kellően száraz fával lehet elvégezni, de még tűzifának is csak a minél szárazabb fa használható. A frissen kivágott fa ezért nem használható faipari célokra, előbb szárítani kell. Azt, hogy már eleget szárítottuk-e, a nedvesség mérésével lehet megmondani. Ezért fejlesztették ki a fanedvesség mérő műszereket.

Tovább...

Hírek - Együtt vagy külön?

Együtt vagy külön?

A faiparban gyakran használnak kombinált, 5 funkciós gépeket. Ezek általában két, eleve kombinált gépből állnak össze: egy maró-körfűrész gépből és egy kombinált, egyengető-vastagoló gyalugépből, amelyre hosszlyukfúró szupport is felszerelhető. De külön-külön is lehet kapni marógépet, körfűrészgépet, egyengető gyalugépet, vastagoló gyalugépet, és hosszlyukfúró gépet. Mikor érdemes a körfűrészre elhelyezni a maróegységet és mikor nem? Mikor kell külön egyengető és vastagoló gyalugép és mikor a kombinált? Mikor érdemes rá hosszlyukfúró szupportot tenni? És érdemes-e mindezt maró-körfűrész géppel együtt, 5 funkciós gépként megvenni? Melyik megoldásnak mi az előnye és hátránya?

Tovább...

Hírek - Körfűrész vagy szalagfűrész?

Körfűrész vagy szalagfűrész?

A fa vágásához, darabolásához többféle eszközt is kifejlesztettek. Többek között a kör- és szalagfűrész gépeket. De honnan tudhatjuk, hogy mikor melyikkel érdemes felvágni a fát. Mitől függ? A fa keménységétől, vastagságától, vagy a vágás irányától (pl. hossz- vagy keresztirányú vágás.), vagy még valami mástól is?

Tovább...

Hírek - Megnézzem vagy megrendeljem?

Megnézzem vagy megrendeljem?

A szerszámokat és gépeket vásárlás előtt sokan szeretik személyesen megnézni. Mások viszont akár látatlanban is megrendelik telefonon, e-mailben vagy webáruházból. Mikor mit érdemes tenni?

Tovább...

Hírek - ÚJ SZERSZÁMOK ÉRKEZTEK!

ÚJ SZERSZÁMOK ÉRKEZTEK!

Örömmel értesítjük kedves vásárlóinkat, hogy üzletünkbe új, kiváló minőségű faipari szerszámok érkeztek. Frissen feltöltött készletünkben megtalálható több száz féle marószerszám, változatos funkciókkal és méretekben, minden faipari igény kiszolgálására.

Tovább...

Hírek - Állandó nyitvatartás

Állandó nyitvatartás

Üzletünk nyitvatartása: Hétfő-péntek 9-17 óra, szombat 9-11:30.

Tovább...

Hírek - Flexibilis cső a faiparon innen és túl

Flexibilis cső a faiparon innen és túl

A flexibilis (hajlékony) csövekről már született cikk a faipari elszívók kapcsán. De ilyen csöveket sok más célra is használnak. Főleg víz- és gázszerelésnél, de villanyszereléshez is használnak flexibilis csövet, és a mezőgazdaságban is ilyen csővel juttatják a hígtrágyát a talajba. Flexibilis csöveket használnak épületek szellőzőrendszerében, szellőztető berendezésekben, sőt, még a gépjárművek kipufogórendszerében is. Víz esetén: a flexibilis csöveken jut el a hideg és meleg víz a csaphoz, használhatók a mosogató, mosógép bekötésében, valamint fontosak a mosdókagyló, WC tartály beszerelésében is. Gázszerelésben is hasznosak, mert a flexibilis csövek segítségével csatlakozik megfelelően a gáztűzhely, gázkazán, gázbojler. Ahol nem lehet egyenes, merev falú csöveket használni, ott kiválóan használhatók a flexibilis csövek.

Tovább...

Oldalak: 123456>