Oldalak: <123456>
Hírek - Hogy jobban csússzon…

Hogy jobban csússzon…

A faanyag megmunkálása során, általában valamilyen szilárd felületen (faipari gépek esetében legtöbbször fém munkaasztalon) mozgatjuk a fát. Az egymáson mozgatott szilárd felületek (pl. fa és fém) súrlódnak, ami idő- és energiaveszteséget jelent, és megnehezíti a munkát, akadályozza a megmunkált felület pontos és igényes kialakítását. Ezért érdemes valamilyen folyékony anyagot juttatni a két felület közé, amely megkönnyíti a megmunkálandó faanyag mozgatását, és ez által a feldolgozását. Erre találták ki a faipari asztalkenő folyadékokat.

Tovább...

Hírek - Váltólapka vagy forrasztott?

Váltólapka vagy forrasztott?

A faipari műveletek nagy részét különböző forgácsoló szerszámokkal végezzük. Ilyen szerszámokat sokféle célra használhatunk, különböző méretekben, eltérő kialakítással, de annyi közös van bennük, hogy egy fémből készült vágó él hasítja le a faanyag nem kívánt részeit, hogy a megrendelő által kért mintát kapjuk. Ez az él többféleképpen lehet a szerszámra rögzítve, ezért vannak váltólapkás és forrasztott lapkás szerszámok is. A két fő típus közti választás általában attól függ, hogy milyen anyagon milyen műveletet szeretnénk végezni. Most nézzük meg, hogy mikor melyiket érdemes használni!

Tovább...

Hírek - Hogyan rakjuk össze?

Hogyan rakjuk össze?

Az elszívó rendszerek elemeit különböző csövek kötik össze, ahol szabadon áramolhat a levegő. Ezeknek a méretezése főleg a szállított levegő mennyiségétől függ. Ha több gépről szívunk el, akkor a gerinc keresztmetszetét a becsatlakozó csövek keresztmetszetének összege adja meg. Az is lényeges szempont, hogy a cső átmérőjét minél hosszabb szakaszon tudjuk megtartani. Az elszíváskor keletkező zaj szempontjából fontos, hogy a légsebesség alacsony maradjon.

Tovább...

Hírek - Válasszunk elszívót!

Válasszunk elszívót!

Ahogy az már egy korábbi cikkben is szerepelt, az elszívót a gép teljesítményétől függően érdemes kiválasztani, figyelembe véve más szempontokat is. Nézzük meg most ezeket a szempontokat és a leggyakrabban elkövetett hibákat!

Tovább...

Hírek - Tiszta a levegő?

Tiszta a levegő?

A faipari gépek és szerszámok használata közben változatos szemcseméretű fűrészpor és forgács keletkezik. Ez a por és forgács a műhely levegőjébe (esetleg a műhelyből kijutva a környezetbe) kerül, majd leülepszik. A levegővel keveredő port a műhelyben dolgozók belélegezhetik, ezzel károsítva a tüdejüket. A műhelyből a környezetbe kerülő poros levegő ugyanezt a hatást érheti el, szélesebb körben, nem csak a műhelyben dolgozóknál. A műhelyben leülepedő por pedig ronthatja a munka hatékonyságát, és tűzveszélyes is lehet. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a munka közben keletkezett port és forgácsot folyamatosan el kell vezetni a műhelyből, így tiszta és egészséges munkakörnyezetet teremtünk. A por és forgács elvezetése a különböző környezetvédelmi és egészségügyi előírások miatt is szükséges. Erre a célra fejlesztették ki a faipari elszívó berendezéseket.

Tovább...

Hírek - Újra nyitva szombaton!

Újra nyitva szombaton!

2023. április 1-jétől üzletünk szombaton is nyitva tart! 9:00-11:30.

Tovább...

Hírek - Gépalkatrészek, kiegészítők!

Gépalkatrészek, kiegészítők!

Menetesszáras szorítókar, anyás szorítókar és marokcsavar többféle méretben is rendelhető!

Tovább...

Hírek - Új Termék! Forrasztottlapkás vídiás szappanmaró, platolómaró

Új Termék! Forrasztottlapkás vídiás szappanmaró, platolómaró

Forrasztottlapkás vídiás szappanmaró, platolómaró most akciós bevezető áron kapható webáruházunkban

Tovább...

Hírek - Látogasson el webáruházunkba: WWW.WOODMASTER.HU

Látogasson el webáruházunkba: WWW.WOODMASTER.HU

Faipari szerszámok, marófejek, marókések, lapkák, felsőmarók, gyalukések, flexibilis csövek és sok más termék akár másnapi ingyenes szállítással megrendelhetőek Magyarország egész területéről.

Tovább...

Hírek - Új termék! Anyagnedvesség mérő, fanedvességmérő és épületnedvesség mérő egyben 1.5 - 33 térf.%

Új termék! Anyagnedvesség mérő, fanedvességmérő és épületnedvesség mérő egyben 1.5 - 33 térf.%

Főbb jellemzők
Nedvesség meghatározásához fában és építőanyagokban, pl. betonban, téglában, esztrichben, gipszkartonban, tapétában stb. Mérési tartomány: 5 - 50 % fánál ill. 1,5 - 33 % építőanyagoknál.

Tovább...

Oldalak: <123456>