Művészi faesztergálás otthon könnyedén

Hírek - Művészi faesztergálás otthon könnyedén

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb érdeklődés van a faesztergával készített díszes korlátelemek iránt. A nagyobb Hipermarketekben is kaphatóak ilyen korlátelemek, de a választék elég csekély, így sok helyen láthatunk teljesen azonos elemeket.

          A Fa Elefánt Kft. 3 féle másoló faeszterga gépet is forgalmaz, melyek segítségével korlátlan lehetőségek tárulkoznak elénk, csak az asztalos kreativitásán múlik a díszes munkadarab. Miután az asztalosmester elkészíti az első darabot, mely készülhet egyéni minta alapján, vagy az asztalos saját elképzelése szerint, csak be kell helyezni a másoló faeszterga gépbe, és a gép máris elkészíti az eredeti munkadarab pontos másolatát. A Fa Elefánt Kft. egyik legközkedveltebb és legkeresettebb másoló faeszterga gépe a HM 1-es típusú gép. Ez a gép 1100 mm-es hosszú korlátelemet képes megmunkálni. A mintasablon lehet egy korlátelem is, vagy egy lemezből kivágott forma, a letapogató fej pontosan követni tudja azt. Amint megtörténik a sablon elhelyezése, máris kezdődhet a munkavégzés. A késztermék kb: 2 – 10 perc alatt is elkészíthető, ez az anyag, illetve az egyszerűbb vagy bonyolultabb mintázat függvényében változhat.
          A CL 1200-as típusú másoló faesztergagép a minőségi, profi munka kedvelőinek ajánlott. A gépbe 1200 mm hosszú anyag fogható be. Ennél a gépnél is egy korlátelemről vagy egy lemezsablonról is letapogathatjuk a mintázatot. Ez a gép a HM 1-es típusú géptől eltérően jóval masszívabb felépítésű, és 1 kés helyett 2 kés dolgozik. Az egyik esztergakés lenagyolja, henger alakúra formázza a nyersanyagot, a másik kés pedig elvégzi a finomabb munkálatokat. A gépen egy fix és egy mozgó lonetta is helyet kapott, mely meggátolja, hogy a hosszabb munkadarab ne rezonáljon be. 4 féle fordulatszám közül választhatunk: 500 – 1000 – 2000 – 2800 U/min, mely a megmunkálandó anyag átmérőjétől és a minőségi munkavégzéstől függ. A gép kézi előtolású, de választható automata előtolással, továbbá fokozatmentes fordulatszám állítással is. A gépbe különböző osztófejek, különböző tokmányok is befoghatóak a munkadarabtól függően. A géphez tartozik továbbá egy megvezető asztal is, ahol kézi esztergakéssel tudunk egyéni mintázatot készíteni, illetve egy állvány is, amelybe egy felsőmarót tudunk felfogatni, melynek segítségével még díszesebbé tehetjük a munkadarabot.
          A CL 1201-es típusú gép pedig a jövő esztergagépe, mely számítógép vezérlésű. Ez a gép az előző gépekhez hasonlóan az összes felsorolt műveletet el tudja végezni, ám amitől igazán különbözik, hogy kolóniát is tudunk vele készíteni rövid idő alatt, anélkül, hogy a géphez nyúlnánk. Csak be kell helyezni a megmunkálandó anyagot, és amíg a gép dolgozik, Ön más munkát is végezhet, ezzel rengeteg időt megspórolva, vagy egyszerűen csak pihenhet, és élvezheti ahogy a gép dolgozik Ön helyett.
          A Fa Elefánt Kft. veszprémi telephelyén a rengetek egyéb faipari gép mellett ezek a fantasztikus gépek is fellelhetőek, és ki is próbálhatóak. Látogassak el üzletünkbe, és hagyják, hogy szavak helyett a gép győzze meg Önöket.



Címünk: Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54.

Tel: 0688/404-519, 0620/944-4408

 e-mail: info@faelefant.hu


Képek:

Vissza a hírekhez