Tiszta a levegő?

Hírek - Tiszta a levegő?

Az elszívók többfélék lehetnek, helyhez kötött vagy mobil készülékek, az elszívás történhet egyszerre egy vagy több gépről, de minden elszívó berendezésben közös, hogy a faipari munka közben keletkezett port elvezetik és összegyűjtik. (Az így összegyűjtött por és forgács pedig akár más célokra is felhasználható.)

Az elszívók általában három részből állnak. A por először egy csővezetékbe kerül, ami összeköti a keletkezés helyét az elszívóval. A csővezeték egyik vége ahhoz a géphez csatlakozik, ahol a por termelődik. A másik végén van az elszívó ventillátor, amelynek a forgása szívó hatást fejt ki, ez mozgatja, áramoltatja a poros levegőt a csőben. Az utolsó rész egy leválasztó berendezés, ahol a por és a levegő szétválik, és a por leülepszik. Így lehet a műhelyben keletkező port eltávolítani és biztonságosan összegyűjteni.

Az elszívó kiválasztásának több szempontja van. Egy vagy több gépről kell elszívni? Mekkora a gépek teljesítménye? Milyen gyakran használjuk a gépet és az elszívót? 1 vagy 3 fázisú áram van-e a műhelyben?

A Fa Elefánt Kft üzletében többféle elszívó kapható: kisebb és nagyobb teljesítménnyel, zsákos és zsák nélküli változatban. A zsák nélküli elszívók csak a ventillátort tartalmazzák, az elszívott por elvezetéséről, összegyűjtéséről a felhasználó gondoskodik. Zsákos elszívóink ventillátorból és leválasztó egységből állnak. A leválasztást egy felső szövetzsák és egy alsó műanyag zsák szolgálja. A szövetzsák szűri a levegőt, a műanyag zsák gyűjti a leválasztott port. A szövetzsákot és a műanyag zsákot időnként cserélni kell. A nálunk kapható elszívók 1-6 zsákosak lehetnek. A több zsákos elszívók nagyobb teljesítményűek is. Általában 3 fázisú árammal működnek, de a legkisebb teljesítményű elszívónk 1 fázisú. 3 fázisú elszívóinkhoz mágneskapcsolót is tudunk adni, amellyel az elszívó a műhelyben lévő gépektől függetlenül is működtethető.

Üzletünkben az elszívókhoz többféle csővezeték (flexibilis cső), szövetzsák, műanyag zsák, tartalék turbina, és több gépről való elszíváshoz Y elágazó is kapható. Az elágazó segítségével akár 5 gép tisztán tartása is megoldható egyetlen elszívó berendezéssel. Felkészült szakembereink a műhelyben lévő gépekhez megfelelő elszívó kiválasztásában is segítenek. Elszívóink és tartozékaik üzletünkben és oldalunkon is megtekinthetők.

 

Szerző: Fa Elefánt Kft- M.A.


Képek:

Vissza a hírekhez