Megnézzem vagy megrendeljem?

Hírek - Megnézzem vagy megrendeljem?

A válasz a termék fajtájától, illetve a vevő és az eladó közti távolságtól függ. Gépeket érdemesebb mindig megnézni, esetleg kipróbálni is, a szerszámokat viszont elég egyszer személyesen megnézni, kipróbálni és a tapasztalatok alapján lehet folyamatosan rendelni telefonon, e-mailben vagy webáruházból.

Ha valamilyen kérdés merül fel a megvásárolni kívánt termékkel kapcsolatban (pl. nem biztos, hogy beleillik-e a meglévő, máshol vásárolt, kevésbé ismert márkájú szerszámba egy bizonyos marókés), akkor sokszor egyszerűbb személyesen megnézni, belepróbálni a szerszámba a kést, mint elküldeni, ha esetleg nem felel meg, akkor visszaküldeni, majd mást küldeni (esetleg több körben). De az egyedi termékeket (pl. az üzletben nem forgalmazott mintájú marókést) vagy gépalkatrészeket néha még jobb is távolról megrendelni, ha pontosan azonosíthatók. Az azonosítás marókés esetében pontosan beméretezett rajzzal, gépalkatrész esetében a robbantott ábra és az alkatrész sorszáma alapján történik.

Bizonyos termékek esetében a személyes megtekintés sem mond többet a termékről, mint a webáruházban lévő kép és leírás, ezeket akár személyesen, akár telefonos, internetes vagy webáruházas megrendeléssel is érdemes beszerezni. Ilyen termék pl. a fanedvesség mérő, a faipari asztalkenő, síkosító folyadék, a végtelenített csiszolópapír, a menetesszáras szorítókar, vagy az elszívókhoz használt fóliazsák, és még sokféle más hasonló termék. (A flexibilis csövek rugalmasságát már sokan szeretik személyesen megnézni, de valakinek elég a telefonban elmondani a rugalmasság sorrendjét, és hogy mindegyik tekercsben kapható.)

A megrendeléssel szemben néha kételkednek a vevők abban, hogy kibírja-e a csomag a szállítást. A vídiás marószerszámok ugyan valóban törékenyek, de mivel ezeknek már eleve a gyári csomagolása is véd a sérülésektől, és még azon felül is van rajtuk csomagolás (főleg az élek védelmére), nem kell attól tartani, hogy a szállítás során megsérül a marószerszám. Viszont más termékek, pl. fóliazsák, csiszolópapír, flexibilis cső, nem igényelnek különleges csomagolást, elég egy kellően erős falú dobozba betenni, és minden további nélkül szállíthatók.

Összességében elmondhatjuk, hogy a gépeket érdemes inkább személyesen kipróbálni, a szerszámokat viszont elég csak legfeljebb az első alkalommal megnézni, utána már egyszerűbb telefonon, e-mailben vagy webáruházban megrendelni, főleg akkor, ha a vevő és az eladó között nagy a távolság. De természetesen mindig, mindkét lehetőség adott, a vevő igényei szerint. És készségesen rendelkezésre állunk személyes vásárlás és megrendelés esetén is.


Képek:

Vissza a hírekhez