Gondtalan munkavégzés gyorsan és könnyedén

Hírek - Gondtalan munkavégzés gyorsan és könnyedén


          Ugye Önök sem szeretnek egyetlen munkadarabbal 10-20 perceket bajlódni. A legtöbb asztalosműhelyben a munkadarab legyártása a gyalulással kezdődik. Az anyagot először meg kell egyengetni, hogy kapjunk egy sík felületet, majd egy vezető segítségével ki kell alakítani egy derékszöget, hogy ezután a vastagoló gyalugépen a kívánt méretre tudjuk alakítani.
          Ha már a munkadarab minden oldalát a kívánt méretre
meggyalultuk, akkor kezdhetjük meg a marógéppel történő megmunkálást, mely lehet ablakprofilozás, bigézés, lambéria készítés, vagy számos egyéb műlevelet. A Fa Elefánt Kft. segítséget nyújt abban, hogy ezeket a műveleteket könnyedén, gyorsan, mindemellett a legnagyobb precizitással elvégezhessük. A Kft. kínálatában megtalálhatunk 4 és 5 fejes gyalugépeket is, melyek ezt a célt szolgálják.
          Az FSP elnevezésű 4 fejes gyalugép a kedvező
ár-érték arányának köszönhetően az egyik legkeresettebb négyoldalas gyalugép. A gép segítségével akár 180 mm szélességű és 105 mm vastagságú munkadarabot is pillanatok alatt megmunkálhatunk. A gép egyszerre munkálja meg a munkadarab mind a négy oldalát. Csak fel kell tennünk a gépre a kívánt művelethez szükséges szerszámokat, el kell végezni a szükséges beállításokat, és máris adagolhatjuk a nyersanyagot, mely pár másodperc múlva a gép másik felén megmunkált munkadarabként jelenik meg.
          A másik legközkedveltebb gép az FM 180 típusú
négyoldalas gyalugép. Ez a gép szintén 180 mm szélességű és 105 mm vastagságú anyagot tud megmunkálni, de abban különbözik az FSP gyalugéptől, hogy ennek  tengelyei fel-le illetve jobbra-ballra is állíthatóak. A függőleges tengelyek fel és le - állíthatóságának köszönhetően a szerszámokat nem kell távtartó gyűrűkkel beállogatni, hanem azokat egyetlen mozdulattal akár századmilliméteres pontossággal is elvégezhetjük. A tengelyek 6000 U/min fordulatszámmal dolgoznak. A vízszintes tengelyeket 2 db 5,5 kW-os motor, míg a függőleges tengelyeket egy 7,5 kW-os motor működtet. A bekapcsolásnál a csillagdelta kapcsoló segítségével a gép nem vesz fel egyszerre sok áramot, így 16 Amper elegendő a működtetéshez.  Az előtolás sebessége is változtatható, választhatunk 6 – 12 méter/perc sebesség között a munkadarab megmunkálási minőségének függvényében. A szélesebb munkadarabok megmunkálása sem akadály, hiszen ezek a gépek szélesebb és magasabb tengelyekkel is rendelhetőek. Készülhetnek olyan munkadarabok is, ahol nem elég csak a négy oldal megmunkálni, hanem szükség van egy ötödik fejre is a kívánt művelet elvégzéséhez. Ez az ötödik fej szögbe is állítható. Mivel ezek a gépek egyszerre munkálják meg az összes oldalt, ezért hirtelen sok forgács keletkezik, de a beépített elszívó rendszer a lehető leghatékonyabban vezeti el a felesleges forgácsot.
          Fa Elefánt Kft. most ezeket a gépeket hihetetlenül kedvező áron kínálja. Aki úgy dönt, hogy ezt a gépet vásárolja meg, az tapasztalni fogja, hogy a legkedvezőbb áron a lehető legjobb minőségű géppel gazdagodott, mely több 10 évig gondtalanul szolgálni fogja.
A veszprémi telephelyünkön ezek a gépek megtekinthetőek, és azonnal elvihetőek.

Címünk: Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54. Tel: 0688/404-519, Mobil: 0620/944-4408, Web: www.faipar.com, e-mail: info@faelefant.hu


Képek:

Vissza a hírekhez