Woodmaster segítség a könnyű és tökéletes munkavégzésért

Hírek - Woodmaster segítség a könnyű és tökéletes munkavégzésért

Minden asztalossal előfordult már, hogy fűrészelésnél, egyengetésnél vagy marásnál a gép a munkadarabot egyszerűen kikapja az ember kezéből ezzel jobb esetben a munkadarab kárba vesztét vagy rosszabbik esetben sérülést, balesetet okoz. A Woodmaster most ebben nyújt segítséget, hogy az asztalosok a lehető legbiztonságosabban és legkönnyebben végezhessék el a munkájukat.

A Fa Elefánt Kft. által forgalmazott Európai gyártmányú Woodmaster előtolók számos formája vált mindenki számára elérhető. A cég kínálatában több mint tízféle előtoló berendezés található meg, melyek használhatóak szalagfűrész gépek, egyengető gyalugépek és faipari marógépekhez egyaránt. A megfelelő előtoló berendezés kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy kisebb, vagy nagyobb munkadarabot akarunk megmunkálni, ugyanis vannak 2, 3, 4 és 8 kerekes előtolók is. A másik fontos dolog, hogy lehetőleg minél több előtolási sebesség közül lehessen választani, ugyanis vannak olyan munkadarabok, ahol nagyon fontos a tiszta, tökéletes munkafelület (ehhez a lehető legkisebb előtolási sebességet kell kiválasztani), illetve vannak olyan munkadarabok, ahol nem is igazán a szépség, hanem a funkció számít, például bigézés. Ilyenkor érdemes nagyobb sebességre kapcsolni, hogy minél több darabot tudjunk elkészíteni egy adott idő alatt, és mint tudjuk, „az idő pénz”.

Sokan felteszik a kérdést, hogy mi van akkor, ha íves, ovális vagy kör alakú munkadarabot szeretnének készíteni, és ehhez az előtolást biztosítani, hiszen egy ovális anyagot nehéz kézzel megtartani, mert kevés az a fix megtámasztható pont, ahol az anyag fel tud feküdni a munkaasztalra. A Woodmaster erre is megoldást nyújt. A Fa Elefánt Kft. kétféle típusú előtoló berendezést is kínál a vásárlói számára. Ezeknél az előtolóknál 4 féle sebesség közül választhatunk, 4 / 8 / 11 / 12 méter/perc melyeket egy kapcsoló segítségével tudunk változtatni. A kerekek átmérője 120 mm szélességük pedig 60 mm, tehát stabil megvezetést biztosítanak.

Mint ahogy azt már említettük, szalagfűrész gépekhez is alkalmazható előtoló berendezés. Ezek az előtolók 2 darabból tevődnek össze. Van egy görgősoros megvezető rész, és van maga az előtoló gép. Ennél a típusnál 8 féle különböző sebesség közül választhatunk, 3 / 5 / 6 / 8 / 10 / 13,5 / 17 / 28 méter/perc. A kerekek száma 2 db, átmérőjük 180 mm, szélességük pedig 40 mm.

Vannak olyan előtolók is, melyeknél fokozatmentesen tudjuk beállítani a sebességet. Ilyen gépek például a 6 kerekes EZ 300 és a 8 kerekes EZ 400 típusú berendezések.

A leg közkedveltebb és legkeresettebb előtolók a 3 kerekes MX38 és a 4 kerekes MX48 típusú gépek. Ezek kifejezetten erős kivitelű gépek, melyek folyamatos munkavégzéshez vannak kialakítva. Itt is 8 féle sebesség közül tudunk választani, 3,5 / 5 / 7 / 10 / 12,5 / 16 / 25 / 32 méter/perc. A 120 mm átmérőjű és 60 mm szélességű kerekeket egy 750 Wattos motor hajt meg. A kerekek ugyan úgy, mint a többi előtolónál is rugóznak, így az egyeletlen munkadarabokat is könnyedén a legnagyobb hatásfokkal képesek megvezetni.

            Ha Önnek elege van már a veszélyes, kézi előtolással való munkavégzéstől, látogasson el a Fa Elefánt Kft. veszprémi üzletébe, vagy lépjen fel a www.faipar.com weboldalra, ahol ezeket az előtolókat jobban megismerheti illetve megvásárolhatja.

Címünk: Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54. Tel: +36 88/404-519, +36 20/ 944-4408, Web: www.faipar.com, e-mail: info@faelefant.hu


Képek:

Vissza a hírekhez