Bútorajtó gyártó szerszámok a megbízható Európai gyártótól

Hírek - Bútorajtó gyártó szerszámok a megbízható Európai gyártótól

           Magyarországon a legtöbb asztalos fő tevékenysége a bútorok és a nyílászárók gyártása, mivel ezekre van a legnagyobb kereslet. Minden lakásban találhatunk konyhabútorokat, szobabútorokat, melyek mind-mind különböző stílusban, egyedi formákban díszítik otthonunkat. A mai fejlődő világunkban egyre színvonalasabb és egyre különlegesebb bútorokra van igény.

Ezek elkészítéséhez jó minőségű szerszámokra van szükség, ehhez nyújtanak segítséget a Fa Elefánt Kft. által forgalmazott Európai Unió területén belül készített professzionális Woodmaster szerszámok. A Kft. piacvezető a széles választékban kapható kontraprofil keret-összeépítő és a platoló maró vagy más néven betétmaró szerszámok forgalmazásában.

A legközkedveltebb szerszám a 120 mm-es átmérőjű váltólapkás kétkéses kontraprofil-keretösszeépítő maró. A szerszámtest könnyített, de mégis kemény, erős alumíniumötvözetből készült, melybe különböző mintázatú, szám szerint 5 féle HSS (gyorsacél) vagy HM (vídiás) profilkés fogható. A késeket tüskékkel ellátott ékléccel helyezhetjük be a fejbe, melyek pontosan a helyükre mennek, így nincs szükség a beállításra, mellyel sok időt megspórolhatunk. Ezzel a szerszámmal elkészíthetjük a bútorkeret nútos illetve csapos részét is szerszámtest és lapkacsere nélkül. A két művelet közti váltáshoz csak lesüllyesztjük, vagy felemeljük a marótengelyt a szerszámmal együtt, a munkadarabot pedig egyszerűen csak átfordítjuk. A kínálatban találhatunk továbbá forrasztott lapkás keret-összeépítő szerszámot is szintén többféle profillal. Vannak több darabból álló szerszámok is, ilyenkor állítani lehet a nút szélességét, ezáltal különböző szélességű keret készíthető.

A bútorajtó persze nem csak keretből áll, szükség van különböző mintázatú, formájú betétekre is. A Fa Elefánt Kft. több mint 7 féle típusú platolómaró szerszámot kínál a szakembereknek, melyek további 5-6 mintázattal választhatóak. Az egyik legkeresettebb és legegyszerűbb platolómaró szerszám a 160 mm-es átmérőjű 2 késes váltólapkás maró. A szerszámtest kapható alsó (balos) vagy felső (jobbos) kivitelben is. Az asztalosok fele a jobbos kivitelű a másik fele pedig a balos kivitelű szerszámra esküszik. Van, aki azért választja a felső (jobbos) elrendezésű szerszámot, mert szereti látni, ahogy a kés dolgozik, így ha egy kicsit megugrik az anyag, vagy ha egy csomó vagy göcs van a fában, az azonnal észrevehető és az esetleges hiba azonnal kiküszöbölhető. Az alsó (balos) szerszámnak a legnagyobb előnye, hogy a szerszám a maróasztalba van lesüllyesztve, így előtolóval is könnyedén tudunk dolgozni, ami sokkal biztonságosabb munkakörülményt teremt, továbbá mivel a kés alulról dolgozik, így a forgácsot nem veri fel a szakember szemébe.

Van olyan szakember is, akinek kifejezetten csak forrasztott lapkás szerszám jöhet szóba. A Fa Elefánt Kft. kínálatában több mint 6 féle profilú 2, 3 vagy 4 késes forrasztott lapkás betétmaró is megtalálható szintén jobbos és balos kivitelben HSS vagy HM minőségben.

            Ezek a szerszámok megvásárolhatóak a Fa Elefánt Kft. üzletében, vagy postai utánvételre, átvételkor kell kifizetnie a futárnak. Címünk: Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54. Tel: 88/404-519, e-mail: info@faelefant.hu, web: www.faipar.com



Képek:

Vissza a hírekhez