Új technológia, minőségi szerszámok, tavalyi árak!

Hírek - Új technológia, minőségi szerszámok, tavalyi árak!

   A 2015-ös évben a Fa Elefánt Kft. által fogalmazott, Európa legnevesebb szerszámgyártó cégei által előállított Woodmaster szerszámok a legkorszerűbb számítógép vezérelt lézeres  technológiával készültek, így a pontosság és precizitás a maximálisra emelkedett. A Woodmaster faipari gépek használatával pedig profi szintű munkavégzést eredményez.

 

           A Woodmaster marófejek egy speciális anyagból, mérnöki tervezés alapján készültek, könnyebbek, tökéletesen kiegyensúlyozottak lettek, így a faipari marógépet a legkisebb mértékben terhelik.

            A több száz profil közül léteznek váltólapkás vagy más néven cserelapkás és forrasztott lapkás szerszámok is, továbbá gyorsacél HSS illetve vídiás kivitelűek is, így mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A Fa Elefánt Kft. által készített kutatások szerint az asztalosok éppúgy kedvelik a váltólapkás, mint a forrasztott lapkás szerszámokat, de legtöbben mégis a cserelapkás szerszám mellett döntenek. Ezt elsősorban az indokolja, hogy a cserelapkás szerszámok sokoldalúbbak, mivel egy marófejbe többféle minta is befogható, ezáltal többféle művelet elvégezhető. Ha az él kicsorbul, az egy pillanat alatt egy új, éles késre cserélhető, és a munka azonnal folytatható. A kicsorbult kések többször is élezhetőek, így hosszú élettartalmúak.

A legkeresettebb szerszámok a váltólapkás keret-összeépítő kontraprofil és a cserélhető lapkás platoló maró vagy más néven betétmarók. A marófejek többféle átmérőben kaphatóak. Minél nagyobb a szerszám átmérője, annál nagyobb lesz a kerületi sebesség, így a megmunkált felület még tökéletesebbé válik. A marók balos, alsó elhelyezkedésű, és jobbos felső elhelyezkedésű kivitelezésben is választhatóak. Ebben is megoszlanak a vélemények az asztalosok között. Van, aki az alsó elhelyezkedésű szerszámot kedveli, mivel így biztonságosabb a munkavégzés és előtoló is alkalmazható, de valaki a felső elrendezésűt tartja előnyben, mivel szereti látni, ellenőrizni a marás minőségét.

A Fa Elefánt Kft. kínálataiban szerepelnek még nútmarók, falc marók, bigéző vagy más néven szélességtoldók, hossztoldók, belsőajtó gyártó és ablakgyártó készletek, multiprofilmarók, hosszlyukfúrók, gyalukések, ajtó és ablakgyártó készletek, körfűrészlapok, félkör marók, holker marók továbbá több száz különböző profilú marók. Az idei év újdonságai a forrasztott lapkás vídiás marószerszámok. Ezek a szerszámok egy több mint fél centiméter vastagságú igen magas keménységű vídia élekkel készültek, melyek rendkívül éltartóak, bútorlapokhoz és MDF lapokhoz is kiválóan alkalmazhatóak, illetve a vastagságuk miatt számtalanszor élezhetőek.

Ezek az új technológiával gyártott csúcsminőségű Woodmaster szerszámok és Woodmaster faipari gépek a 2010-es év októberében megrendezett Ligno Novum elnevezésű európai hírű faipari szakkiállításon hatalmas sikert arattak. A marófejek a Fa Elefánt Kft. veszprémi üzletében megtekinthetőek, és megvásárolhatóak, illetve postai utánvételre is megrendelhetőek kedvezményes bevezető árakon. Címünk: Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54. Tel/fax: +36 88 404 519, web: www.faipar.com, e-mail: info@faelefant.hu.


Képek:

Vissza a hírekhez