Kifinomult famegmunkálás, csiszolástechnika

Hírek - Kifinomult famegmunkálás, csiszolástechnika

Kifinomult famegmunkálás, csiszolástechnika



          

A famegmunkálás elengedhetetlen része az összeállított munkadarab csiszolása, a festéshez, pácoláshoz, lakkozáshoz előkészítése. A Fa Elefánt Kft tárházában a számos faipari gép mellett többféle csiszológép is fellelhető. Egyaránt megtalálhatóak szalagcsiszológépek és élcsiszológépek is, melyek az Európai Unió területén készültek, így biztosítható a minőség.


          A legtöbb érdeklődő figyelmét a KSM 2600 és a KSM 3000 típusú élcsiszológépek keltették fel. Ezek az élcsiszológépek öntvény szerkezetűek, így biztosítják, hogy nagyobb, nehezebb munkaanyagokat is gond nélkül, stabilan meg tudják munkálni. Az öntvény asztal egy tekerő segítségével fel-le állítható, illetve előre hátra tolható. A megfelelő munkamagasság beállítása után elkezdődhet a csiszolás. A csiszoláshoz különböző szemcséjű szalagokat is választhatunk, a minőség függvényében. A szalag szélessége 150 mm, de az oszcilláló motoregységnek köszönhetően az ettől szélesebb munkadarabokat megmunkálása is megoldható. Az oszcilláló motoregység egy külön öntvény szerkezet, mely egy kapcsoló segítségével ki-be kapcsolható!


          Az élcsiszológépek másik nagy előnye, hogy 0 – 45 fokig dönthető. Egy precíz tekerő és egy skála segítségével akár egy tized fok pontosságot is beállíthatunk. Ha a csiszolóegység két oldalán lévő burkolatot egy egyszerű mozdulattal eltávolítjuk, akkor akár több méter hosszú anyagot is csiszolhatunk, és a gép szélén lévő kis asztal lehetővé teszi, hogy akár íves anyagokat is megmunkálhassunk. A kis aszal üreges szerkezetű, mely egy központosított elszívó rendszerre van csatlakoztatva, így a keletkező finom port a lehető legnagyobb hatásfokkal képek elszívni.


          A KSM 3000 típusú gép a KSM 2600 típusú géptől eltérően még két öntvény asztallal és egy csiszolópapuccsal is fel van szerelve, melynek segítségével furnérok is könnyedén csiszolhatóak. A csiszolópapucs egy mozdulattal leszerelhető, a két öntvény asztal pedig felhajtható, így ismét hosszú anyagok csiszolásához is alkalmas lesz a gép.


          Az élcsiszoló gépek mellett a szalagcsiszoló gépekre is nagy szükség van. A Fa Elefánt Kft. által forgalmazott BS 2400 típusú szalagcsiszológép az ár-érték arányt tekintve verhetetlen. Az asztala 2400 mm hosszú, szélessége pedig 960 mm, így a nagyobb munkadarabok is könnyedén csiszolhatóak. Az öntvény szerkezet, a 3 kW-os motor és a majd 7 méter hosszú szalag együttesen biztosítják a tökéletes felületet. De engedjék meg, hogy a szavak helyett a gép győzze meg Önöket. Látogassanak el üzletünkbe.



Címünk: Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54. Tel: 0688/404-519,0620/944-4408, web: www.faipar.com, e-mail: info@faelefant.hu


Képek:

Vissza a hírekhez